Classical Luxury

Klassiska och Lyxiga Konst och Möbler

Live in Splendour!

Galleri
Nyheter/Blog
English

Classical Luxury är ett litet företag som kretsar sig kring konstnären och designern, Akvile Lawrence. Akvile exponerades till konst sen sin barndom genom sin uppväxt med professionella konstnärer i sin familj: sin mor (en professionell textildesigner) och morfar (en professionell möbeldesigner och tillverkare). Från tidig ålder, Akvile specialiseras på naturmåleri och porträtt. En klassisk utbildning tillsammans med en förmåga att se vilda djurs liv i deras naturliga omgivning gör Akviles konst att ha en dynamisk känsla, fånga den inre själen av människor och djur hon målar.

Under senare år utvecklat Akvile en passion för klassiska möbler och inredning. Akvile skapar genom att använda de klassiska möbler och interiör som inspiration för hennes egen design. Senast har Akvile börjat medarbeta med en kanadensisk ébéniste (möbelsnickare med inriktning mot intarsia) som ledde till bildandet av Classical Luxury. Resultatet är ett företag som erbjuder målningar (vilda djur i natur och porträtt), speciell tillverkade, skräddarsydda möbler, inredningsarkitektoniska detaljer och design.

Det övergripande målet är att ge er som har ett intresse för klassisk design och proportioner (t.ex. barock, rokoko eller nyklassisk) med vad du letar efter. Det kan vara att du inte kunnat hitta något färdigt eller har inte tid (eller kanske faciliteter) att skapa något. Oavsett situation försöker vi att arbeta med er för att fylla tomrummet. Allt vi producerar är till högsta standard och kommer att testamenteras för att leva vidare genom generationer.

Vi arbetar för närvarande från vår studio som ligger i en liten by i närheten av Norrköping i Sverige, där alla våra produkter är handgjorda individuellt.